Aantal bezoekers Kerkrade stijgt naar 1,5 miljoen

© Archieffoto L1
In Kerkrade hebben afgelopen jaar meer toeristen de gemeente bezocht dan het jaar daarvoor. Dat zegt de gemeente.
Het aantal toeristische bezoeken steeg van 1,2 miljoen naar 1,5 miljoen.

LeisureDome

De gemeente zag vooral een stijging door de aanleg van het LeisureDome op de Rodaboulevard in 2013. Met 619.300 bezoekers is dit een absolute topper. Het gigantische complex, vlak naast het Roda JC-stadion, beschikt over een breed assortiment entertainment.

GaiaZOO

Dierentuin GaiaZOO verkocht in 2014 35 procent meer abonnementen. Het aantal bezoeken nam toe van 400.000 bezoekers naar 477.000 bezoekers vorig jaar. In januari zorgde de geboorte van een gorilla en de aankoop van de zeldzame apensoort kuifmangabey voor een goede start van 2015. Om het 10-jarig jubileum te vieren worden in de loop van dit jaar verschillende nieuwe diersoorten aangeschaft zoals de reuzenmiereneter, de anaconda, bladsnijdersmieren en een Dwergzijdeaapje, de kleinste apensoort ter wereld.
Een Dwergzijdeaapje

Toeristische visie

Om de vrijetijdssector in Kerkrade verder te versterken, werkt de gemeente Kerkrade een beleid voor de komende jaren uit, liet wethouder Tim Weijers weten. "Bij de uitwerking van deze visie zoeken we onder meer naar mogelijkheden om onze toeristische parels onderling te verbinden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!