Limburgers stemmen voor Turks referendum in Düsseldorf

© ANP
Limburgse Turken hoeven niet per se naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen voor het referendum. Ze kunnen dit jaar voor het eerst ook in Düsseldorf terecht.
Het stembureau in Düsseldorf is samen met Antwerpen aangewezen als buitenlands stembureau waar Turken uit de Nederlandse grensregio mogen stemmen.

Busreis

Woensdag maakten een aantal Limburgse Turken volgens De Limburger al gebruik van de mogelijkheid om in Düsseldorf te stemmen. Zelf in de auto stappen om naar een stembureau in Nederland te rijden, is overigens niet nodig. Turkse partijen in Nederland laten bussen vanuit het hele land afreizen naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen.
In Limburg vertrokken bussen van de Turkse AK-partij, de partij van president Erdogan, vanuit Weert, Venlo, Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen.

Referendum

Tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen tot en met zondag stemmen over de omstreden wijziging van de grondwet van Turkije. Met de aanpassing wil de Turkse president Erdogan meer macht naar zich toetrekken. De stemgerechtigden kunnen kiezen uit evet (ja) of hayir (nee).
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.