Vijftig boetes voor foutparkerende Fortuna-fans

© iStock
Tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - MVV van afgelopen vrijdag zijn ongeveer vijftig boetes uitgeschreven door de gemeente Sittard-Geleen wegens foutparkeren.
De auto’s stonden op de Parijsboulevard, terwijl in het gebied sprake is van een parkeerverbodzone. Deze boete komt bovenop de pijnlijke nederlaag die de Sittardenaren leden tegen MVV.

Aanrijdroute
Voor de wedstrijden van Fortuna wordt gebruik gemaakt van een parkeerterrein naast de Parijsboulevard. Die is ingericht voor wedstrijdbezoekers om de auto te parkeren. De reden om tijdens de voetbalwedstrijd handhavend op te treden op de Parijsboulevard is dat deze straat de aanrijdroute is voor het verkeer naar het bewuste parkeerterrein.

Daarnaast moet de straat voor de hulpdiensten bereikbaar blijven, zo is de verklaring van de gemeente.

Nieuwsbrief
"Bezoekers van de wedstrijd zijn door Fortuna Sittard voorafgaande aan de wedstrijd gewaarschuwd door middel van de website en de nieuwsbrief", zegt een gemeentewoordvoerder. “Daarnaast is met Fortuna Sittard afgesproken dat men extra verkeersregelaars inzet op de wedstrijddag om bezoekers te wijzen op het parkeerverbod.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!