Klarinetvandaal toont berouw, Emil kan weer spelen

© Emil Szarkowicz (Facebook)
De vandaal die vorige maand de klarinet van de Heerlense muzikant Emil Szarkowicz heeft gestolen en vernield, heeft zich met zwaar gemoed gemeld bij de muzikant zelf.
Met berouw van zijn daad heeft hij de muzikant voor onder meer de 3J's en Rowwen Hèze de kosten voor een nieuwe klarinet vergoed.

Nieuw leven
Een nieuwe klarinet die de multi-instrumentalist nu aan het inblazen is, zo schrijft hij zelf op Facebook. Daarnaast probeert een reparateur ook de vernielde, in twee stukken gebroken klarinet nieuw leven in te blazen.

Actie voor gestolen klarinet Emil Szarkowicz

Geld

Maar door het berouw van de dader staat er nu een bedrag klaar, zonder bestemming. In de verontwaardiging na de diefstal werd er namelijk een inzamelingsactie opgestart voor een nieuwe klarinet voor Emil.

Fonds

Die stelt nu voor om het geld te gebruiken om jongeren de kans te geven ook een instrument te bespelen via het Limburgs Instrumenten Fonds. Ook wil hij komend jaar samen met een aantal jonge muzikanten het Orkest van Emil gaan vormen, al geeft hij daar nog geen details voor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!