1Lunch: Vrouw slaapt roes uit in cel

© iStock
* Nederlandse voetbalsters strijden om finaleplaats* Solar maakt zich op voor 4000 campinggasten* 'Limiet op alcoholverstrekking is onrealistisch'

Vrouw slaapt roes uit in cel

Dit moet een flinke kater zijn geweest… In Meerssen is een vrouw opgepakt die 6,5 keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De vrouw was ondanks dat gewoon in de auto gestapt en heeft onderweg enkele geparkeerde auto's aan de Pastoor Arnold Somyasingel geraakt. Aangezien ieder ander persoon met dit alcoholpromillage vaak tegen buiten bewustzijn aan zou zitten, is de vrouw, na overleg met de GGD-arts, elk uur door de politie gewekt. Lees hier meer.
Nederlandse voetbalsters strijden om finaleplaats
Vanavond is het zover, want dan kunnen de Nederlandse voetbalsters geschiedenis schrijven. De ploeg met uitblinker Lieke Martens strijdt vanaf 20:45 uur in Enschede met Engeland om een plek in de finale van het EK. Acht jaar geleden troffen beide landen elkaar ook in de halve finales van de Europese eindronde, toen wonnen de Engelsen in de verlenging met 2-1. Lees hier meer.
Lieke Martens (rechts) juicht na haar treffer in het duel tegen Zweden. © ANP

Solar maakt zich op voor 4000 campinggasten

De organisatie van Solar Festival verwacht 4000 campinggasten op de eerste dag. De camping gaat vanmiddag om 14:00 open. Aangezien de feestvierders tot zaterdagmiddag moeten wachten om het festivalterrein te betreden, heeft de organisatie verschillende campingactiviteiten georganiseerd. Lees hier meer.
Miljoenen schade voor supermarkten door eiercrisis
Supermarkten lopen miljoenen euro's schade op door de met fipronil besmette eieren. Naast dat de eieren uit de schappen zijn gehaald en weer teruggestuurd moesten worden, hebben de supermarkten extra medewerkers in moeten zetten. Dit bracht een hoop extra kosten met zich mee. Lees hier meer.
© Istock
'Limiet op alcoholverstrekking is onrealistisch'
Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) wil dat er een limiet komt op het verstrekken van alcohol tijdens evenementen. De maatregel zou de kans verkleinen dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Maar volgens festivalorganisator Nieskens, is dit volkomen onrealistisch. "Personen halen binnen 10 minuten zes drankjes. Men geeft er vijf aan z'n vrienden en drinkt er ééntje zelf op." Lees hier meer.