Maastricht verkent mogelijkheid basisinkomen

© ANP/Roos Koole
Maastricht en de Heuvellandgemeenten Meerssen, Valkenburg, Gulpen-Wittem en Vaals doen een verkenning naar invoering van een basisinkomen voor minima.
Dat laat Maastrichts wethouder André Willems weten aan raadslid Jan Hoen (MV) die de wethouder vroeg een vast bedrag voor minima per maand te onderzoeken.

Basisbedrag
Ook de Maastrichtse fracties van PvdA en CDA sloten zich daarbij aan. Zij zien graag een basisbedrag waarmee minima sober in hun levensonderhoud kunnen voorzien in plaats van het huidige systeem van uitkeringen en toeslagen. Onder meer de bijstand en de AOW zouden vervangen kunnen worden, wat voor veel minder rompslomp moet zorgen. Daarbij hopen de partijen dat mensen door een vast maandbedrag sneller uit de financiële problemen geraken en dus eerder meedoen in de maatschappij.

Willems laat nu weten dat eind mei gesproken wordt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook worden alle initiatieven op dat vlak bij andere gemeenten bekeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!