Parkstad wil speciale school voor tieners

© L1
In Parkstad moet binnen nu en een jaar de eerste Tienerschool openen. In de school krijgen kinderen tussen 10 en 14 jaar samen onderwijs.
De groepen 7 en 8 en de eerste twee leerjaren van de middelbare school worden samengebracht om de overstap van basis naar voortgezet onderwijs te versoepelen.

Betere basis

Verder wordt de keuze voor vmbo, havo of vwo twee jaar uitgesteld wat volgens Bert Nelissen, bestuurder van scholenkoepel Innovo, voor een betere basis en dus een betere keuze zorgt. Dat zegt Nelissen tegenover De Limburger.
Door later te kiezen, hoopt Nelissen dat kinderen meer kans maken om in te stromen op een hoger niveau. Vooral kinderen van lager opgeleide ouders komen nu op een lager schooltype terecht.

Tienerschool

Omdat Limburg meer lager opgeleiden telt dan de rest van het land, dreigt daar een probleem, zo constateerde de Universiteit Maastricht deze week in een onderzoek naar de staat van het onderwijs dat gepresenteerd werd aan een commissie van Provinciale Staten. Nelissen ontvouwde daar zijn plan voor de Tienerschool, waarvan er nu drie in Nederland zijn.

Lees ook: Tienerschool biedt houvast

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!