Bijna 1000 werklozen aan de slag bij VDL Nedcar

© ANP
Sinds april 2016 zijn 900 mensen met een bijstandsuitkering aan de slag gegaan bij VDL Nedcar. Dit jaar moeten daar nog eens 100 bijkomen.
Dat heeft de gemeente Sittard-Geleen bekendgemaakt.

Convenant

De gemeenten en UWV gaan de Nedcar-aanpak nu ook toepassen in andere sectoren. De werkgeversservicepunten in Limburg hebben daarover vrijdag een convenant ondertekend.

Begeleiding

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden op die manier naar betaald werk geleid. De servicepunten zorgen voor begeleiding, revitalisering en training van de mensen. Deze aanpak is met succes toegepast bij Nedcar. "Na de succesvolle afsluiting van dat project was het vanzelfsprekend dat we ook in 2017 op een soortgelijke manier aan de slag zouden gaan," zegt wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen.

Aan de slag

Bij Nedcar werken inmiddels ruim 6000 mensen. En de fabriek is nog steeds op zoek naar nieuwe werknemers. Maar er werden niet alleen kandidaat-werknemers aangedragen bij de autofabriek. In de bouw zijn inmiddels 150 mensen geplaatst en ook in de logistiek en bij MKB-bedrijven moeten dit jaar mensen met een bijstandsuitkering aan de slag gaan.