Ook Heerlense Sanne doorbreekt stilzwijgen met #metoo

© iStock
In navolging van de tientallen Amerikaanse actrices die bekennen dat ze het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en mishandeling, verbreekt ook de Heerlense Sanne het stilzwijgen.
Ook zij gebruikt op sociale media de Engelse term #metoo om aan te geven dat ook zij een slachtoffer is.

Bedreigd en verkracht
De nu 32-jarige Sanne Blankers werd tien jaar geleden bedreigd en verkracht door een Rotterdamse man met wie ze op date was. Ze durfde uit angst voor represailles geen aangifte te doen en verzweeg het voorval jarenlang voor haar familie. Door de bekentenissen van de bekende actrices en de onthullingen van vrouwen wereldwijd die daarop volgden, heeft ook Sanne besloten om haar verhaal te vertellen.

Taboe
Ze hoopt op die manier het taboe te doorbreken en vrouwen aan te sporen zich te verzetten tegen grote en kleine vormen van seksuele intimidatie en mishandeling. "Het gebeurt helaas dagelijks dat vrouwen worden nagefloten op straat of dat mannen in een drukke omgeving aan je kont zitten. We zijn het zelfs een beetje normaal gaan vinden en doen er eigenlijk nooit iets aan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!