Parkstad verlengt social return met drie jaar

Bij een proef met 'social return' zijn in Parkstad vierhonderd werklozen en jongeren geplaatst bij bedrijven, die een publieke aanbesteding wonnen. Het project wordt verlengd.
Social return is het principe dat bedrijven zich verplichten om werk te bieden aan leerlingen en kwetsbare werzoekenden wanneer zij een openbare aanbesteding hebben gewonnen of een grote overheidsopdracht hebben binnengesleept. Letterlijk: maatschappelijk iets teruggeven.

Praktijkervaring

Daarbij kan het gaan om werk, stages, leerwerkplekken of andere manieren om mensen praktijkervaring te laten opdoen. De ondernemer moet werk en scholing bieden ter waarde van minimaal vijf procent van de aanneemsom.
Projectbureau Social Return On Investment Parkstad plaatste in negen maanden tijd vierhonderd werkzoekenden, van wie driehonderd bij ondernemers in deze regio.

Drie jaar verlengd

De plaatsingen kwamen tot stand via 130 aanbestedingen in de Parkstadgemeenten, waarmee in totaal 206 miljoen euro was gemoeid. Het project wordt met drie jaar verlengd, zo hebben de Parkstadgemeenten besloten. De provincie heeft aangekondigd deze aanpak van social return over te nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!