Ter Peel en Helmond Sport helpen gevangenen aan een baan

© iStock
Gevangenis Ter Peel in Evertsoord gaat samen met Helmond Sport proberen gedetineerden weer aan een baan te helpen.
De gevangenis en de voetbalclub ondertekenen komend weekend een samenwerkingsovereenkomst.

Vrijwilligerswerk

De bedoeling is dat gevangenen die hun straf er bijna op hebben zitten bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen bij de club. Als dat goed gaat, is het de bedoeling dat ze uiteindelijk bij andere bedrijven aan de slag kunnen in de hoop op een betaalde baan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de contacten die de voetbalclub heeft.

Geslaagde terugkeer

Het doel van de samenwerking is te voorkomen dat gevangenen na het uitzitten van hun straf weer de fout in gaan, omdat ze zonder werk en geld komen te zitten. "Een belangrijke taak van ons is het opsluiten van mensen die een celstraf opgelegd hebben gekregen, maar net zo belangrijk is het om al die mensen voor te bereiden op een geslaagde terugkeer in de maatschappij", zegt Yvo Boelhouwers, vestigingsdirecteur van PI Ter Peel.
In andere gevangenissen zijn er vergelijkbare projecten. Zo is er ook een samenwerking tussen Fortuna Sittard en het plaatselijke gevang.
De gevangenis in Ter Peel is voornamelijk een vrouwengevangenis, maar daar zitten ook mannen om het laatste deel van hun straf uit te zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!