Maasbree in de ban van Niels de gans

© Gans Niels Maasbree
Hij is een begrip in Maasbree: Niels de gans. Het dier bivakkeert al een aantal maanden bij een rotonde in het dorp. Alle inwoners kennen hem: Niels is de held van Maasbree.
De gans heeft inmiddels zelfs een eigen huisje, en twee fanpagina's op Facebook. Daar bespreken inwoners de avonturen van het dier.

Aandacht

De eerste maanden kon gans Niels in betrekkelijke stilte genieten van zijn nieuwe stekje bij de rotonde. Volgens de geruchten in het dorp verblijft hij daar, omdat hij zijn vrouwtje daar verloren is. Buurtbewoners hebben Niels inmiddels in hun hart gesloten. Ze groeten hem, houden een oogje in het zeil en geven hem brood.
Een timmerman bouwde zelfs een waar paleisje voor de gans. Maar Niels krijgt daardoor ook steeds meer aandacht, uit het dorp en in de media.

Ingrijpen

Ook de provincie heeft inmiddels lucht gekregen van de gans. En die is niet blij met het dier. De provincie, eigenaar van de rotonde en het omliggende groen, heeft inmiddels aangekondigd in te grijpen: de gans mag voorlopig blijven, maar het huisje moet echt weg.
Lees meer over de avonturen van Niels de gans op deze twee Facebookpagina's: Gans Niels Maasbree en Niels de Gans.