Geen twijfel over 'beste bedoelingen' undercoveragent

De plek waar Sven Prins werd geliquideerd © Google Streetview
Het verhoor van de undercoveragent die de moordzaak rondom Sven Prins aan het rollen bracht, heeft niet gezorgd voor een schokkende wending in het dossier.
De man is donderdag verhoord door de advocaten van de drie verdachten in de zaak.

Geheugen
Serge Weening, raadsman van Jurandy T. (31), is duidelijk. "Dit leverde niets schokkends op, in de zin dat dit verhoor niet heeft geleid tot vrijspraak. Maar je kunt je vraagtekens plaatsen bij de accuraatheid van zijn verslagen. Als jij de hele dag infiltreert en aan het einde van zo'n dag een samenvatting moet schrijven, dan moet je een beroep doen op je geheugen."

Beste bedoelingen
Desondanks twijfelt Weening niet aan de intentie van de undercoveragent. "Hij zal zijn werk met de beste bedoelingen hebben uitgevoerd. En hij kan natuurlijk ook moeilijk undercover gaan en elke ontwikkeling noteren in een kladblokje." Maar ook de advocaten die verdachten Sergio K. (27) en Xionel B. (39) vertegenwoordigen hebben eerder aangegeven met vraagtekens te kampen.

Sven Prins
De drie Brunssumse verdachten zouden verantwoordelijk zijn voor de liquidatie van Sven Prins (30), op 25 september 2015 in Brunssum. Een undercoveragent wist zich in de groep te werken en zou hebben gehoord dat de mannen opschepten over de moord op Prins. Daarop zijn zij ingerekend door de politie.