Dion Graus beschuldigd van nazipraktijken

© L1
Tijdens een stevige botsing in de Tweede Kamer heeft Selçuk Öztürk (DENK) Dion Graus van de PVV beschuldigd van Nazipraktijken.
Dat gebeurde donderdagmiddag tijdens een debat over tekortkomingen bij de onverdoofde rituele slacht tijdens het Offerfeest in 2016. Zo meldt ThePostOnline.

Standpunt

Het partijlid van DENK wilde van de PVV-er weten hoe het standpunt van de partij voor een verbod op de rituele slacht zich verhoudt met de 'lange arm van Israël en de joden' en de PVV. Graus herhaalde dat de PVV tegen elke vorm van ritueel slachten is en vindt dat 'geen enkele vorm van geloof of ideologie' dit zou moeten doen.

Hitler-vergelijking

De discussie liep uit de hand toen Öztürk Graus vergeleek met Hitler. "Hitler vaardigde op 1 april 1933 in Duitsland een verbod op ritueel slachten uit, één van de eerste anti-joodse maatregelen. Ik zie verbanden."

Uit de hand

Na nog een paar beschuldigingen van Öztürk tegen Graus, vond kamervoorzitter Khadija Arib het genoeg. Arib vond dat het debat 'totaal uit de hand liep' en zij zich 'ongemakkelijk voelde bij het inhakken op personen'. Toen Öztürk vervolgens zijn zinnen op de kamervoorzitter zetten, zette zij zijn microfoon uit.
Graus noemde de opmerking 'schofterig'.