Gladheid en files door vorst en sneeuwval

© Track '88
De sneeuw die op verschillende plekken in Limburg valt, zorgt op verschillende plekken voor gladheid.
In onder meer Heerlen melden automobilisten dat het op sommige plekken uitkijken geblazen is. Ook in Maastricht is het glad. In Margraten gleed een auto van de weg, en belandde in een greppel.

Twaalf kilometer
Onder meer op de A76 en op de Heerlense stadsautoweg N281 wordt tijdens de maandagochtendspits langzaam gereden vanwege de winterse neerslag. Op de A76 tussen knooppunt Kerensheide en de Duitse grens liep de file op tot een lengte van 12 kilometer. Op de A2 tussen Roosteren en Eijsden staat er 30 kilometer file. De vertraging loopt daar op tot 70 minuten.

Kijk voor de actuele situatie op de weg op 1limburg.nl/verkeer

Strooidiensten

De sneeuw blijft op de wegen liggen, ondanks het werk van de strooidiensten. "De wegen zijn wit en op onze kaarten rood", aldus de ANWB, verwijzend naar de elektronische kaarten met daarop files met vastgelopen automobilisten.Volgens de VID is het verkeer op de binnenwegen eveneens vastgelopen.

Vriespunt

Maandagochtend vroeg viel er in Midden Limburg wat sneeuw, tegen 8:00 uur begon het ook in het zuiden van de provincie te sneeuwen. De sneeuwbui is een stuk heviger dan voorspeld. Volgens Meteo Limburg blijft de temperatuur maandag rond het vriespunt hangen. Door de wind uit het noordoosten voelt het nog kouder aan.