Dansschool Brunssum wordt deels gesloopt na brand

© Istock
De dansschool van Benito Deane in Brunssum, die eerder deze maand door brand werd getroffen, moet deels worden gesloopt.
De schade aan het pand is enorm en ook is de inboedel voor vele tienduizenden euro's beschadigd. De dansschool is met de gemeente Brunssum in overleg om tijdelijk een pand in Treebeek te mogen gebruiken.

'Doelgerichte actie'

Enkele weken geleden brandde een deel van de dansschool af. "Een doelgerichte actie", zegt Benito Deane. "Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe twee mannen in het kantinegedeelte meubilair bij elkaar zetten, met benzine overgieten en aansteken. Het pand heeft grote schade opgelopen, er is apparatuur verloren gegaan en is de houten dansvloer is aangetast." Hoe hoog het schadebedrag precies is, moet onderzoek van de verzekering nog uitwijzen.

Op vakantie

Overigens kan Deane nog van geluk spreken. Hij woont namelijk boven de dansschool, maar was op het moment van de brand op vakantie.Hij heeft geen idee wie de daders zijn. "Ik heb geen vijanden, maar blijkbaar willen sommige mensen niet dat hier danslessen worden gegeven. De brand is vervelend voor mij, maar vooral voor de vierhonderd mensen die hier wekelijks danslessen krijgen."

Nieuwe locatie

Vrijdag hoort Deane van de gemeente of de lessen vanaf volgende week gegeven kunnen worden op een nieuwe locatie in Treebeek. De dansschool staat overigens hoog aangeschreven, want zij leverde al meerdere malen wereldkampioenen bij het hiphop. Daarnaast is de school geregeld te zien in dansprogramma's op tv.