Big Benny zegt sorry na 'Ik stamp je onder de kloten'

© Istock/Ben Peters
"Ik stamp je onder de kloten." Was getekend: Ben Peters, ook bekend als zanger Big Benny. Tijdens een raadsvergadering in Roermond donderdagavond maakte hij die opmerking in de richting van een collega-raadslid.
Peters was het niet eens met de gang van zaken tijdens de raadsvergadering en besloot de zaal te verlaten.

Kloten
Toen CDA-fractievoorzitter Marc Breugelmans vroeg of hij daar even op moest wachten, zei hij dat het beter was om dat te doen, anders zou hij hem onder de kloten stampen.

Slecht gevoel
"Toen ik thuis kwam, had ik al meteen een heel slecht gevoel", vertelt Peters. "Ik heb Marc Breugelmans geprobeerd te bellen, maar dat lukte niet. Dus dan maar een sms'je met mijn excuses en die werden aanvaard. Volgende week drinken we een kop koffie en dan is alles weer goed, zei Marc."

Door het stof
Peters gaat diep door het stof na zijn uitspraak. "Dat was ook stom. Het was in de emotie, ik was het niet eens met hoe er gestemd ging worden over een motie. Maar dan nog moet je zo'n dingen niet zeggen in een raadsvergadering. Ik heb vanmorgen een brief met mijn excuses naar de burgemeester en alle raadsleden gestuurd. Dat werd gewaardeerd", zegt Peters.

Burgemeester Donders heeft direct na het incident excuses geëist van Peters. Dreigen met fysiek geweld is volgens haar onacceptabel. Ook de andere raadsleden wezen Peters en de LVR op het afkeurend gedrag.