Hitte keert voorlopig niet terug

© Marcel van Hoorn
De hittegolf is vanaf zaterdag voorbij. De extreme warmte keert voorlopig niet terug.
De temperatuur komt zaterdag volgens Meteo Limburg niet meer boven de zomerse waarde van 25 graden.

Tropisch warm

Daarmee eindigt de hittegolf die afgelopen zondag begon. Tijdens deze zesdaagse hittegolf was het zondag en afgelopen vrijdag zomers warm met ruim 25 graden. Van maandag tot en met donderdag was het elke dag tropisch warm met meer dan 30 graden. Met 35 graden was donderdag de warmste 22e juni.

Vijf dagen op rij

Er wordt officieel van een hittegolf gesproken als op de KNMI-weerstations minimaal vijf dagen op rij zomers warm zijn met maxima van 25 graden en meer, waarvan minimaal drie tropisch warm moeten zijn met 30 graden en meer.

Einde aspergeseizoen

Op 24 juni - Sint-Jan -, eindigt niet alleen de hittegolf maar ook officieel het aspergeseizoen. Dat werd dit jaar gekenmerkt door serieuze droogte en hoge temperaturen. Aspergetelers kregen te maken met een recordwarme maand maart. Op 28, 30 en 31 maart was het ruim 20 graden. April was koud met veel vorstdagen, waarna het vanaf de tweede helft van mei erg warm is gebleven. Eind mei was er al bijna een hittegolf.

Vooruitzichten

Volgende week keert de hitte niet terug. Dinsdag wordt het met meer dan 25 graden nog zomers warm. Daarna koelt het af en er vallen enkele regen- of onweersbuien.
Een uitgebreide weersverwachting vind je op de weerpagina van 1Limburg.