Celstraf geëist voor doodsbedreigingen aan Wilders

© ANP
De 26-jarige Venlonaar Naïm B. moet, als het aan justitie ligt, een jaar de cel in vanwege doodsbedreigingen die hij naar Geert Wilders stuurde.
Die strafeis werd donderdagochtend door de officier uitgesproken in de rechtbank van Roermond. Ook eiste de officier tbs met dwangverpleging.

'Ik haal je hoofd eraf'

B. had het augustus vorig jaar gemunt op zijn bekende stadgenoot. In e-mails en sms-berichten schreef hij onder meer 'ik haal je hoofd eraf', 'ik slacht je' en 'Vieze Geertje Wilders en Tweede Kamer, jullie gaan eraan jongens'. De man van Marokkaanse afkomst werd later opgepakt toen hij naar Den Haag toog, meldt De Limburger.

Zwakbegaafd

De advocate van de verdachte vond de strafeis overdreven. Volgens haar is B. zwakbegaafd en hebben deskundigen verklaard dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de doodsbedreigingen verstuurde.
B. wordt er ook van verdacht dat hij werknemers van een hotel en drogisterij heeft bedreigd. De advocate vindt dat een beperkte tbs-behandeling voor haar cliënt de beste oplossing is.
De rechtbank doet op 5 oktober uitspraak.