Limburgse pretparkfan ontwerpt nieuwe achtbaan Legoland

© iStock
De 24-jarige Romesh Popelier uit Meijel heeft na zijn stage een achtbaan mogen ontwerpen voor Legoland. Die viel dermate in de smaak, dat zijn attractie binnenkort daadwerkelijk wordt gebouwd in het Deense pretpark.
Dat meldt pretparksite Looopings.

Simulators

De pretparkfan liep vorig jaar stage bij een vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer. Hij moest hier onderzoek doen naar het gebruik van simulators bij de bouw van nieuwe achtbanen. "Na afloop van de stage werd ik tot mijn verbazing gevraagd om een Zierer-familieachtbaan te ontwerpen voor Legoland", zegt Popelier tegen Looopings.

Flyvende Ørn

"De belangrijkste gegevens, zoals de oppervlakte en de lengte, stonden vast, maar verder mocht ik helemaal mijn eigen gang gaan", zegt hij. Dat resulteerde in een 281 meter lange rollercoaster, die de Flyvende Ørn (Vliegende Adelaar) is gedoopt. Met een snelheid van 46 kilometer per uur scheuren de pretparkbezoekers binnenkort over de elf meter hoge attractie van de twintiger uit Meijel.

2018

Het pretpark in Billund heeft het exacte baanverloop nog niet naar buiten gebracht. Wel is bekend dat de rollercoaster in 2018 open moet gaan.