Jacques Costongs mogelijk nieuwe voorzitter PvdA-Limburg

Jacques Costongs. © PvdA Maastricht
Oud-wethouder Jacques Costongs van Maastricht wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de PvdA-Limburg.
Costongs is één van de zeven Limburgse PvdA-'ers die een 11-punten plan hebben opgesteld om hun partij in Limburg nieuw leven in te blazen. Dat plan werd door de ledenvergadering unaniem overgenomen.

Zichtbaarheid

De kern van het plan is dat de PvdA weer activistischer moet worden en zichtbaar moet zijn op straat.
Ook de overige zes ondertekenaars hebben zich kandidaat gesteld voor een bestuursfunctie. Daarbij gaat het onder meer om wethouder en oud-Tweede Kamerld Lia Roefs uit Bergen, raadslid Erik Manders uit Venlo en voorzitter Esther van Wamelen van de afdeling Venray.

Jacques Costongs

Volgens Costongs leefde bij alle zeven het gevoel 'nu wordt het te gortig na een paar verkiezingsnederlagen. Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen om de PvdA weer op het niveau te krijgen dat bij een grote partij hoort'.
Jacques Costongs was tien jaar wethouder van Maastricht. Na de verkiezingen van maart vorig jaar stopte hij.
Jacques Costongs kandidaat voorzitterschap PvdA-Limburg

Marcel Kleinen

Op een ledenvergadering van de PvdA-Limburg in Maasbracht maakte het huidige bestuur onder voorzitterschap van Marcel Kleinen bekend terug te treden. Kleinen stelt zich ook niet meer herkiesbaar. Hij zegt na 8 jaar plaats te willen maken voor vernieuwing. Ook speelt het gevoel mee 'alles wel een keertje gezien te hebben.'

Het nieuwe bestuur en de nieuwe voorzitter van de PvdA-Limburg worden op 30 mei gekozen tijdens een ledenvergadering.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!