PostNL haalt honderden brievenbussen weg in Limburg

© archief ANP
PostNL gaat begin volgend jaar honderden brievenbussen in Limburg weghalen.
Het postbedrijf doekt 543 van de in totaal 1172 brievenbussen op. Er worden tegelijkertijd 70 nieuwe ophaalpunten bijgeplaatst, waarmee het nieuwe totaal in de provincie op 699 komt.

Minder brieven

PostNL heeft besloten tot het weghalen van de honderden ophaalpunten vanwege de terugloop in het aantal brieven en kaarten dat wordt verstuurd. "Van elke brievenbus wordt gemeten hoe vol die zit. Brievenbussen die nauwelijks worden gebruikt worden nu dus opgedoekt", legt een woordvoerder uit. "Maar we merken ook dat er hier en daar behoefte is aan een nieuw postpunt. Daar worden er brievenbussen bijgeplaatst."
Het postbedrijf mag een brievenbus niet zomaar weghalen. Bij wet is vastgelegd wat de maximale afstand tussen brievenbussen mag zijn.

Overzicht per gemeente

Van een aantal Limburgse gemeenten is al bekend welke brievenbussen verdwijnen of worden verplaatst. Zo heeft PostNL een overzicht gemaakt van de veranderingen in Beek, Echt-Susteren, Gennep, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Nederweert en Stein. Voor andere plaatsen wordt later bekend gemaakt welke aanpassingen er volgen.
De totale operatie wordt tussen 9 januari en 10 maart volgend jaar uitgevoerd.

Bekijk hier welke brievenbus er in jouw gemeente verdwijnt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!