Maastrichtse jihadist Mohammed G. gaat in hoger beroep

Jihadist Mohammed G. uit Maastricht. © MGL
Jihadist Mohammed G. (27) uit Maastricht gaat in hoger beroep tegen het vonnis van drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Het vonnis viel zwaarder uit dan de eis.
G. heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen, Jan-Jesse Lieftink, gespecialiseerd op het gebied van tbs.

Inrichting

In 2013 werd G. volledig ontoerekeningsvatbaar geacht en werd een jaar opgenomen in een psychiatrische inrichting. De gedragsdeskundigen achtten G. ditmaal slechts licht verminderd toerekeningsvatbaar.

Moorden

Mohammed G. had aangegeven een martelaarsdood te willen sterven in het kalifaat van Islamitische Staat. "Ik wil vechten, ik wil moorden, ik wil zijn", alvorens hij geld betaalde voor de aanschaf van een vals paspoort om mee naar Syrië te reizen. Indien zijn uitreispoging zou stranden, zou hij in Nederland 'iets' willen doen.

Stok achter deur

Diens beperkte denkvermogens en zijn radicalisering zijn 'communicerende vaten', oordeelde de rechtbank. De maatregel tbs met voorwaarden werd opgelegd als een "zwaardere stok achter de deur".
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!