Limburg heeft geen vertrouwen in integratie vluchteling

Een trein vol Syrische vluchtelingen aan de Kroatische grens © Istock
Acht van de tien Limburgers denken dat vluchtelingen niet goed om kunnen gaan met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de Westerse samenleving.
De helft denkt dat het cultuurverschil zo groot is dat integratie onmogelijk is en dat de Westerse cultuur wordt bedreigd. De grootschalige aanranding en beroving onlangs in Keulen heeft dat gevoel significant versterkt. Dat blijkt uit onderzoek van Flycatcher onder zo’n 600 Limburgers, in opdracht van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad en L1.

Voor en na Keulen

Het doel van het onderzoek was om te kijken of de gebeurtenissen in Keulen het denken van Limburgers over vluchtelingen heeft veranderd. Bij meer dan de helft van de Limburgers is dat het geval. 56 procent zegt negatiever te zijn over de opvang van vluchtelingen.

Bang

Ook zijn meer mensen bang geworden dat door de komst van vluchtelingen de criminaliteit toeneemt en dat de veiligheid wordt bedreigd. Mannen en vrouwen denken daar overigens hetzelfde over.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!