Van Rey heeft spijt van telefoontje met Offermanns

Ricardo Offermanns blaast de aftocht na zijn vertrek als burgemeester van Meerssen © ANP
Jos van Rey heeft enorm veel spijt van het telefoontje dat hij in 2012 met Ricardo Offermanns pleegde. Niet zozeer voor zichzelf, maar vooral voor de oud-burgemeester van Meerssen en Roerdalen.
"Een persoonlijk drama voor hem. Ik denk er nog steeds dagelijks aan", zei Van Rey woensdag tijdens het hoger beroep in het gerechtshof in Den Haag

Taakstraf

Ricardo Offermanns werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De oud-burgemeester van Roerdalen en Meerssen kreeg die straf wegens medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim, toen Jos van Rey hem tipte over de burgemeestersbenoeming in Roermond.

Vertrouwelijke informatie

Hij nam als kandidaat-burgemeester vertrouwelijke informatie aan van toenmalig wethouder en adviseur van de vertrouwenscommissie Jos van Rey, die hem opbelde. Daarnaast heeft hij Van Rey volgens de Hoge Raad gelegenheid geboden om vertrouwelijke informatie met hem te delen.
"Hij heeft mij nooit om informatie gevraagd", zei de Roermondse politicus woensdag op de zitting. "Het doet me ontzettend veel pijn dat de situatie voor Offermanns zo gelopen is."

Volg het hoger beroep in de zaak-Van Rey in het 1Limburg liveblog