Basisscholen Sittard-Geleen slaan mijnjaar over

© archief L1
De animo van scholen in de gemeente Sittard-Geleen om deel te nemen aan een kinderproject rond het Jaar van de Mijnen is minimaal.
Van de 38 aangeschreven basisscholen hebben zich er pas acht aangemeld om een bezoek te brengen aan de expo van Heemkundevereniging Geleen.

Teleurgesteld

Kosten noch moeite heeft de vereniging gespaard om, met subsidie van de gemeente Sittard-Geleen, een boeiend project op te zetten voor de groepen 7 en 8. De club is daarom teleurgesteld dat de belangstelling van basisscholen gering is.
De vereniging hoopt dat het aantal aanmeldingen nog groeit. Scholen kunnen zich tot uiterlijk 25 april melden.

Kinderproject

De bedoeling is dat de kinderen leren over het mijnverleden in de Westelijke Mijnstreek. Studenten van Zuyd Hogeschool hebben een mini-documentaire en een 3D-game gemaakt. Daarin dalen de spelers af in de digitaal nagebouwde staatsmijn Maurits.

Veel initiatieven

Basisschool ’t Heuvelke in de Geleense mijnwerkerswijk Lindenheuvel doet niet mee, omdat groep 8 al druk is met andere projecten. "Er zijn zovéél initiatieven", legt directeur Ger Laven uit. "Als school worden we afgerekend op taal en rekenen. Dat realiseert de buitenwacht zich niet."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!