Op weg Pinkpopdrama moest langzaam worden gereden

© Alexander Dekkers
Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar maandagochtend de dodelijke aanrijding plaatsvond, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.
Die snelheidsbeperking was de donderdag voor Pinkpop ingegaan en duurde nog de hele maandag. Er stonden verkeersborden. Die stonden er ook nog toen de dodelijke aanrijding gebeurde. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf aan de gemeenteraad.

Beperkt toegankelijk

De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer, maar nooit helemaal afgesloten om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden. Tot zondagavond 23:00 uur werd het verkeer gecontroleerd. Maar de laatste controlepost aan de Mensheggerweg werd om 2:00 uur maandagochtend gesloten. Het ongeval gebeurde twee uur later. Een man uit Heerlen kwam om het leven en een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zeer zwaargewond.

Voorarrest

Justitie liet eerder weten dat de verkeerssituatie deel uitmaakt van het onderzoek naar de fatale aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerlen zit vast op verdenking van het veroorzaken van het fatale ongeval. Vrijdag wordt duidelijk of de man vrijkomt of veertien dager langer in voorarrest moet zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!