Rijke Vlaamse zakenman ontkent overname Roda JC

© Jack Kochanowski
Roda JC komt niet in Belgische handen. De rijke Vlaamse zakenman Bart Verhaeghe heeft geen interesse om Roda JC over te nemen.
Volgens de Belgische bouwondernemer heeft hij wel gesprekken gevoerd met Roda JC om eventueel sportief samen te werken met Club Brugge, waar hij eigenaar van is. "Mijn focus ligt in België, bij Club Brugge", aldus Verhaeghe tegen L1.

Talenten

Volgens Verhaeghe is er wel gesproken over de mogelijkheid om talenten van zijn club te stallen bij Roda. Hij wil graag spelers die bij Club Brugge niet aan spelen toe komen, in het buitenland stallen en daar laten voetballen. Hij heeft hierover niet alleen met Roda gesproken, maar ook andere buitenlandse clubs zijn kandidaat voor samenwerking met Club Brugge.
Vrijdagochtend meldde Voetbal International dat de zakenman, die volgens Belgische media wordt geschat op een vermogen van 400 miljoen euro, zijn oog had laten vallen op Roda.

Aleksei Korotaev

Wie de nieuwe eigenaar van Roda wordt, is dus nog onbekend. De Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev is ook nog in beeld om de aandelen over te nemen van eigenaar en Roda-weldoener Frits Schrouff. Vlak voor de definitieve overname belandde Korotaev in de cel. Hij werd er namelijk van verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Niet de voorkeur

Onlangs meldde nog een investeerder zich in Kerkrade. De Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi flirtte openlijk met Roda. Clubeigenaar Schrouff gaf zelf aan dat de miljonair niet zijn voorkeur heeft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!