Smeets begrijpt Pinkpopgangers die één jaartje overslaan

Smeets, met hoedje naast Eric Corton, in maart tijdens de perspresentatie voor Pinkpop in Paradiso © ANP
Pinkpopbaas Jan Smeets heeft er begrip voor als mensen het festival een jaartje overslaan vanwege de programmering.
"Pinkpop is en blijft van de rock. Dat is dit jaar de missing link in het programma. Ik begrijp het als iemand een jaartje overslaat", zo zegt de inmiddels 72-jarige festivaldirecteur aan de vooravond van het 48ste Pinkpopfestival in een interview met De Limburger.

200 euro

De bezoekers van Pinkpop 2018 moeten er volgens Smeets wel van uit gaan dat ze meer dan 200 euro voor een driedaags ticket betalen. Door de hogere gages voor de artiesten staan de entree- en consumptieprijzen zwaar onder druk, aldus de Pinkpopbaas.

Dure artiesten

Het programmabudget steeg van 3,5 miljoen euro in 2013 naar 7,5 miljoen euro dit jaar. Dat is opvallend als je bedenkt dat twee van de drie headliners komend weekend, ook vier jaar geleden al bovenaan de affiche stonden. Green Day en Kings of Leon sloten in 2013 allebei een festivaldag, en doen dat dit jaar opnieuw.

Niet uitverkocht

Ondanks het forse bedrag dat Smeets dit jaar uittrekt voor de artiesten, blijft de kaartverkoop achter bij de verwachtingen. "Het rendement valt tegen", zegt Smeets in het interview. Ondanks de hooggespannen verwachtingen door het boeken van Justin Bieber als headliner is het festival dit jaar niet uitverkocht.

Goedkoop naar Pinkpop?

Voor alle drie de festivaldagen zijn via de officiele kanalen nog kaarten te krijgen, en ook de driedaagse combitickets zijn nog niet uitverkocht. En mensen die al een kaartje hebben, bieden hun overbodige tickets fors goedkoper aan: combitickets kosten tweedehands minder dan 150 euro, in plaats van de 195 euro die Pinkpop zelf vraagt.

Bieber voor weinig

Kaarten voor de zaterdag, met tieneridool Justin Bieber als publiekstrekkende headliner, wisselen voor minder dan 60 euro van eigenaar. Pinkpop vraagt zelf 95 euro voor een dagkaart.

Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17:30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17:55 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!