Nog geen protest provincie tegen windmolenpark Reichswald

De provincie dient voorlopig geen protest in tegen een windmolenpark in het Duitse Reichswald, vlak over de grens bij het Gennepse kerkdorp Ven-Zelderheide.
Wel heeft zij in een brief aan de Duitse gemeente Kranenburg erop aangedrongen alsnog een Nederlandse klankbordgroep in het leven te roepen waarin burgers een stem krijgen. Die is al een klein jaartje geleden toegezegd maar nog steeds niet gerealiseerd.

Ontwikkeling

In antwoord op schriftelijke vragen van de VVD zegt het provinciebestuur dat 'de ontwikkeling van windturbines een onomkeerbare ontwikkeling' is in de overgang naar duurzame energie en dat ze ook 'passen in de tijdsgeest'.

Gevolgen

Tegelijk zegt het provinciebestuur de ogen niet te willen sluiten voor mogelijke effecten op de natuur en de impact op het landschap. Maar pas als de precieze gevolgen bekend zijn, beslist het of ze zelf stappen onderneemt.
De gemeente Gennep heeft wel al formeel protest aangetekend.

Windmolenpark

Het is de bedoeling dat de bouw van het windmolenpark eind 2016 of begin 2017 van start gaat. Het gaat om 12 windmolens van 200 meter hoog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!