Taxichauffeurs voeren actie tijdens Pinkpop

© Istock
Taxichauffeurs uit Parkstad gaan maandagavond massaal actie voeren bij het Pinkpopterrein. Festivalgangers moeten er rekening mee houden dat er daardoor minder taxi's rijden.
De chauffeurs zijn het beu dat bij grote evenementen hun plekken worden ingenomen door taxi's van buiten de provincie. Daardoor valt er voor bedrijven uit de regio nog amper iets te verdienen, zeggen de chauffeurs.

Oud probleem

Het probleem is al jaren bekend, maar volgens de chauffeurs wordt er niets aan gedaan. Volgens chauffeur Bjorn Linschoten is het probleem bekend bij overheid, politie en verkeersregelaars, maar gebeurt er niets. En dat is frustrerend. Daarom nemen ze nu het heft in eigen hand.

Minder taxi's

Wat er precies gaat gebeuren willen ze nog niet vertellen, maar bezoekers moeten er rekening mee houden dat er minder taxi's rijden en dat het langer gaat duren. Het probleem speelt volgens de chauffeurs niet alleen nu met Pinkpop, maar bijvoorbeeld ook met carnaval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!