Omwonenden Solar: Roermond moet geen vergunning afgeven

Solar Weekend Festival. © L1
Bewoners van buurtschap de Weerd in Roermond willen dat de gemeente dit jaar geen vergunning afgeeft voor het Solar-festival.
Dat is maandag door omwonenden van het festivalterrein gevraagd in de rechtbank in Roermond.

Lees ook: Maandag rechtszaak tussen Solar en klagende omwonenden

Geluidsoverlast

Zij maakten in 2015 al bezwaar tegen verschillende vergunningen die de gemeente Roermond voor het festival had afgegeven. Met name de geluidsoverlast was een doorn in het oog van de omwonenden.
De organisatie van Solar heeft al een aantal maatregelen getroffen, zoals gefaseerde sluiting van podia, beperkte werktijden tijdens de opbouw en de duur van de soundcheck. De omwonenden willen dat de muziek op de camping stopt om 01:00 uur 's nachts. De organisatie wil echter doorgaan tot 01:30 uur.

Langslepende rechtszaak

Dennis Behlau van Solar: "We begrijpen de buurt en het is hun goed recht", zegt Behlau over de slepende rechtszaak. "We waren altijd open voor constructieve gesprekken en dat willen we ook blijven doen". Behlau hoopt wel dat het een keer ophoudt. "Wij willen ons echt gaan richten op het festival zelf, en ik denk dat het evenement groter zou kunnen zijn als het gaat om sfeer en kwaliteit, en op dit moment moeten wij ontzettend veel tijd en energie steken in de rechtsgang."
Niemand van de klagende omwonenden was in rechtbank aanwezig. De rechtbank noemde dit "jammer". Over 6 weken volgt de uitspraak.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.