Miljoenen voor 'levendig' Roermond

De provincie draagt 5,2 miljoen euro bij aan het plan van de gemeente Roermond om de binnenstad aantrekkelijk te houden.
Daarvan is 1,5 miljoen bestemd voor het opknappen en vernieuwen van de stationsomgeving. Roermond denkt daarbij aan het verkeersvrij maken van het plein voor het station en een nieuwe voetgangerstunnel.

Winkelleegstand

De rest van het geld is bedoeld als bijdrage aan het plan dat officieel 'Vitale Binnenstad Roermond' heet. Doel daarvan is onder meer om de winkelleegstand in de binnenstad aan te pakken, bijvoorbeeld door woningen van die panden te maken.

Opknappen en renoveren

Ook komt er steun voor startende ondernemers en is er geld voor het opknappen en renoveren van historische panden en gevels. Verder wordt er geïnvesteerd in meer groen, in een poppodium en in betere verbindingen tussen de binnenstad, het terrein van cultuurfabriek ECI, verschillende musea en het Designer Outlet Center.
Alle projecten moeten uiterlijk in 2019 klaar zijn. Dat hebben provincie en gemeente Roermond afgesproken in een overeenkomst die maandag is ondertekend.