1Lunch: Schinveld opgeschrikt door schoten

* Drukte op de weg* Bestuurder busje 'mist' aanrijding* Limburgers fietsen minder

Drukte op de weg

Net als gisteren zal het ook vandaag weer druk zijn op de Limburgse wegen en in de steden. In Duitsland en België is het vanwege Allerheiligen een vrije dag en velen van hen trekken daarom richting bijvoorbeeld Roermond of Venlo. In die laatste plaats protesteren vandaag bovendien truckers tegen de afsluiting van 'poepparkeerplaats' De Keulse Barrière. Lees hier meer.
© Istock

Bestuurder bestelbusje 'mist' botsing

De bestuurder van een wit bestelbusje heeft dinsdagavond niet in de gaten gehad dat hij of zij betrokken was bij een aanrijding op de A2. Daar belandde een personenauto door nog onbekende oorzaak in de vangrail van de middenberm. Volgens politie-onderzoek liep het passerende busje daarbij ook schade op. Lees hier meer.

Limburg fietsprovincie? Niet dus

Als wielrenprovincie gooit Limburg dan misschien wel hoge ogen, maar we zijn een fietsprovincie van niks. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de gemiddelde Limburger het minste aantal kilometers per jaar fietst, en dat wordt ieder jaar minder. Lees hier meer.
© iStock

Baby Fabian stierf na hoofdletsel

De vijf maanden oude baby die drie weken geleden stierf nadat een reanimatie mislukte, is waarschijnlijk gestorven aan hoofdletsel. De oppasouders worden nu verdacht van doodslag. Lees hier meer.
© Google Streetview
Woonhuis in Schinveld onder vuur genomen
Bewoners van de Beekstraat in Schinveld schrokken vanmorgen vroeg hard wakker, toen een of meer onbekenden kogels afvuurden op een huis in die straat. Niemand raakte gewond, wat er precies is gebeurt zoekt de politie nu uit. Lees hier meer.