Jan Linders te biecht bij Belgische bierpaters

© Istock
De Limburgse supermarktketen heeft excuses aangeboden aan de monniken van de Belgische Sint-Sixtusabdij, waar het trapistenbier Westvleteren wordt gebrouwen.
De supermarktketen uit Bergen wil op korte termijn in gesprek gaan met de bierpaters van Westvleteren.

Woede

Jan Linders verkocht donderdag zonder toestemming van de paters het exclusieve bier, dat door kenners als het beste abdijbier ter wereld wordt gezien. Ook werd het trapistenbier voor een vijfvoudige prijs verkocht. Daarmee heeft de supermarktketen zich de woede op de hals gehaald van de monniken.

Gesprek

"Het sentiment dat hierbij is ontstaan, hebben we wellicht onderschat", schrijft de supermarkt vrijdag in een statement. "In het bijzonder zijn we geraakt door de teleurstelling die de abdijgemeenschap van Westvleteren heeft uitgesproken. Gezien onze goede intenties betreuren we dit dan ook ten zeerste. Inmiddels is er contact geweest met hun woordvoerder en trachten we om op korte termijn over deze kwestie het gesprek aan te gaan met de abdijgemeenschap."

Exclusief

De supermarktketen was zich van geen kwaad bewust en wilde de klanten kennis laten maken met het exclusieve bier, dat normaal alleen maar bij de abdij verkrijgbaar is.