Onderzoek naar Venlose moeder die baby ontvoerde

© Foto ter illustratie: iStock
De rechtbank wil dat de 40-jarige Fatima P. uit Venlo psychologisch en pychiatrisch onderzocht wordt. De vrouw ontvoerde vorig jaar haar drie maanden oude baby naar Parijs.
Baby Damian was op dat moment ondergebracht in een pleeggezin van Rubicon Jeugdzorg. De vrouw nam het kindje tijdens haar bezoekuurtje ongevraagd mee, meldt de Limburger.

Parijs

De Venlose P. bezocht haar zoon Damian op woensdag 18 mei 2016 in Horn. Rond 9:45 uur vertrok ze met de baby in een rode kinderwagen voor een wandeling. 's Avonds werden de twee officieel als vermist opgegeven.
Een dag later doken moeder en kind in Parijs op. Met behulp van de Franse politie werden ze weer teruggebracht naar Limburg.

Ontvoering

De vrouw wordt officieel verdacht van het opzettelijk onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag, bleek tijdens een pro-formazitting. Omdat er twijfels zijn over de toerekeningsvatbaarheid van de vrouw heeft de rechter bepaald dat P. onderzocht moet worden door een psycholoog en een psychiater.
P. heeft volgens de krant toegezegd mee te zullen werken aan deze onderzoeken. Het proces wordt vervolgd nadat de resultaten van deze onderzoeken bekend zijn.