Raadslid uit commissie na diner met burgemeester

Raadslid Fanida Kadra uit Weert. © archief L1
Weerter raadslid Fanida Kadra (PvdA) is na een etentje met burgemeester Jos Heijmans (D66) uit de vertrouwenscommissie van de gemeente gestapt.
Het raadslid nodigde Heijmans uit terwijl zij in de vertrouwenscommissie van de gemeente zat die nog moest oordelen over een herbenoeming van Heijmans. Gevolg: Kadra stapt uit de commissie. Dat meldt De Limburger.

Gespot

?Kadra en Heijmans werden samen gespot in een restaurant in het Belgische Bree. Kadra, fractieleider van de PvdA in Weert, geeft aan dat zij Heijmans had uitgenodigd om 'partijperikelen' te bespreken. De voorzitter van de commissie, Hendriks Stals, laat aan de krant weten weinig over het vertrek van Kadra uit de commissie kan zeggen. "Ik kan wel zeggen dat Fanida Kadra formeel lid is gebleven van de vertrouwenscommissie, maar vrijwel vanaf het begin geen deel heeft genomen aan de werkzaamheden."

Laat geïnformeerd

Volgens partijleden van het PvdA-raadslid heeft Kadra iedereen pas veel later geïnformeerd dat zij uit de commissie is gestapt. "Toen zij het aan ons vertelde, was de hele procedure voor de herbenoeming al doorlopen", vertelt Nettie Huisman, voorzitter van de PvdA. Het was echter geen reden om maatregelen te treffen tegen Kadra.

Aangifte

Heijmans laat aan de krant weten dat hij geen kwaad in het dinertje ziet. "Ze had me gevraagd met haar te praten over partijproblematiek. Over het werk van de vertrouwenscommissie hebben we het niet gehad." Volgens hem had de vertrouwenscommissie niet mogen lekken over het etentje en wil aangifte doen. Ook zou hij specifiek aan de krant verzocht hebben het artikel pas na de verkiezingen te plaatsen om schade voor Kadra tijdens de gemeenteraadsverkiezingen te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!