Internationaal arrestatiebevel tegen Limburgse moeder

© archief ANP
Het openbaar ministerie in Maastricht heeft een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Miriam A. uit Wijnandsrade.
Ze wordt gezocht, omdat ze haar kinderen Mees (9) en Floor (13) Werres, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrekt.

Bureau Jeugdzorg

Moeder en kinderen woonden tot twee jaar geleden in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Omdat moeder zich weigert te melden werd begin april door de kinderrechter besloten om het gezag over de kinderen (broer en zus) bij Bureau Jeugdzorg te beleggen. Vader deed tijdens de zitting vrijwillig afstand van het ouderlijk gezag in de hoop dat moeder en kinderen zich dan weer zouden laten zien.

Ernstige zorgen

Bureau Jeugdzorg benadrukt dat het niet de bedoeling is moeder te criminaliseren, maar dat ze vooral willen weten hoe het met de kinderen gaat. De instelling maakt zich ernstige zorgen over de leefomstandigheden van de kinderen, omdat niet duidelijk of ze contacten onderhouden met familie en vrienden en of ze naar school gaan.
Politie en justitie alsook Bureau Jeugdzorg zelf hebben het afgelopen jaar uitgebreid gespeurd naar Floor en Mees en hun moeder. Tot op heden ontbreekt echter ieder spoor.

Lees ook: Van de radar: Floor en Mees

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!