Meerderheid Limburgs Parlement stemt voor doden bevers

© Istock
Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement kan zich vinden in het doden van bevers als uiterste maatregel om schade te voorkomen.
In een statencommissie stemden de meeste partijen in met dat voorstel uit het faunabeheerplan.

Schade

Limburg telt momenteel 625 bevers. Een deel daarvan zorgt voor schade aan natuur, dijken en landbouwgewassen. Als er geen andere maatregelen mogelijk zijn, mogen de bevers voortaan worden gedood. Ondanks dat ze een beschermde diersoort zijn.

Tevreden

De Partij voor de Dieren is als enige partij 100 procent tegen het doden van de bevers, maar toch was de partij tevreden met de afloop van het debat. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus stelde dat precies wordt bijgehouden hoe het beleid in de praktijk werkt. Die rapportage gaat ook jaarlijks besproken worden in de provinciale politiek.

Beperken

Daarnaast zegde hij toe niet alleen naar bestaande, maar ook naar nieuwe technieken te kijken om schade van bevers te beperken. Fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren zei daar 'heel erg blij mee te zijn'. "Daardoor worden er hopelijk minder bevers gedood", aldus Plusquin.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!