1Lunch: Engels 'very well' in Maastricht

© Istock
* Brandbrief om huisjesmelkers studentensteden?* Designer Outlet Roermond meest succesvolle outletcentrum van Europa* Gezocht: Twaalf boswachters in Maastricht

Designer Outlet Roermond meest succesvolle outletcentrum van Europa

Goed nieuws voor de Designer Outlet Roermond. De outlet is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het economisch meest succesvolle outletcentrum van Europa. Dat blijkt uit het 'Outlet Centre Performance Report Europe 2017'. Lees hier meer.
Shoppen in de Designer Outlet in Roermond. © ANP

Brandbrief om huisjesmelkers studentensteden

De wethouder van Maastricht heeft, samen met elf wethouders van andere studentensteden, een brandbrief gestuurd naar minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken om maatregelen te nemen tegen huisjesmelkers. Lees hier meer.

Gezocht: Twaalf boswachters in Maastricht

Ben jij toe aan een nieuwe baan? Natuurmonumenten zoekt twaalf boswachters voor de Sint-Pietersberg in Maastricht. De vrijwillige boswachters worden de oren en ogen van het gebied. Lees hier meer.
© iStock

'Mestfraude nog groter dan wordt aangenomen'

Volgens GroenLinks-statenlid Carla Brugman is de mestfraude zoals die afgelopen weekend werd onthuld nog groter dan wordt aangenomen. Brugman is regelmatig getipt door burgers over illegale nachtelijke mestdumpingen in de regio Venray. De tipgevers wilden volgens haar altijd anoniem blijven uit angst, zeker omdat iedereen elkaar kent op het platteland. Lees hier meer.
© Istock
Maastrichtse docenten spreken Engels very well
Docenten aan de universiteit van Maastricht beheersen de Engelse taal het best. Studenten beoordeelden hun docenten met een prima 7,4 en dat is de beste score van Nederland. In Eindhoven en Enschede waren ze het minst tevreden. Die twee universiteiten behaalden slechts een 6,3. Lees hier meer.
© iStock