Celstraf voor brute beroving prostituee op vakantiepark

© Foto ter illustratie: iStock
De rechtbank heeft een 25-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor de brute beroving van een prostituee in een vakantiewoning in Susteren.
Tegen de Rotterdammer was twee jaar en vier maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Overval

Op 7 mei 2014 beroofde de man een prostituee op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Hij maakte een afspraak met de jonge vrouw. Eenmaal in het vakantiehuis sloeg hij de prostituee en probeerde haar mond en ogen af te plakken met tape en haar handen vast te binden met tiewraps.
De overvaller ging er uiteindelijk met 60 euro vandoor.

Betrapt

Op de tape en op een handdoek trof de politie dna van de dader aan. Lange tijd werd er echter geen match gevonden en bleef de overvaller onbekend. De Rotterdammer liep uiteindelijk in 2015 tegen de lamp toen hij voor een ander strafbaar feit werd opgepakt en dna-materiaal moest afstaan.

Bewezen

De verklaring die de Rotterdammer gaf voor het aantreffen van zijn dna in de vakantiewoning acht de rechtbank ongeloofwaardig. Op basis van het dna-onderzoek wordt de man veroordeeld voor afpersing. De rechtbank heeft bij het vonnis rekening gehouden met de impact van de overval op het slachtoffer en de ernst van de 'toch wel wat amateuristische' overval.
De straf valt wel lager uit dan de eis, omdat de rechter ook rekening heeft gehouden met de relatief jonge leeftijd van de verdachte. Bovendien wil de man zijn leven graag een positieve wending geven en stond hij op het punt een nieuwe studie te beginnen.