Stadspartij Sittard-Geleen levert twee namen voor PVV

PVV-fractievoorzitter Michael Heemels © Rob Oostwegel
Twee leden van de Stadspartij in Sittard-Geleen staan op de lijst van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart.
Oud-raadslid en huidig commissielid Robert Housmans uit Born staat zelfs op de 2e plaats, achter lijsttrekker Michael Heemels. Commissielid Daryl Pfoster uit Buchten is op de 8e plaats terug te vinden.

Rita Verdonk

Pfoster is momenteel al fractiemedewerker van de PVV-statenfractie. Housmans werd in 2010 in Sittard-Geleen gekozen als gemeenteraadslid voor Trots op Nederland, de lijst van Rita Verdonk. In april 2011 brak hij met de partij en ging verder als eenmansfractie. In januari 2013 sloot hij zich aan bij de Stadspartij.

Stoppen

In 2007 stond Housmans op de kandidatenlijst van de VVD voor de provinciale statenverkiezingen. Housmans en Pfoster stoppen als commissielid in Sittard-Geleen als ze in maart worden gekozen.

Gezichten zonder ervaring

In de top-10 van de PVV-lijst staan in totaal vijf nieuwe gezichten. Naast de twee politici uit Sittard-Geleen zijn dat oud-EU ambtenaar Leo Groenendal uit Maastricht (4e), jurist Boudewijn Simons uit Venray (6e) en administrateur Niek van der Loo uit Roermond (10e). Zij hebben geen politieke ervaring.

Veteranen

Van de zittende statenleden staat naast lijsttrekker Michael Heemels, Donald Fijnje uit Tegelen het hoogste. Hij staat op een derde plek. Lei Hermans uit Elsloo (5e), Mart Bosch uit Heerlen (7e) en Hans van Soest uit Venlo (9e) zijn de andere drie kandidaten die nu ook al in het Limburgs Parlement zitten.

Peilingen

De twee overige zittende statenleden staan lager op de lijst. Willem Dierks uit Sittard is 11e, Frank Sturtz uit Schinveld 13e. Bij de statenverkiezingen in 2011 werd de PVV in Limburg de grootste partij met 10 zetels. Ook nu doet de partij het goed in de landelijke peilingen.