3,5 miljoen subsidie voor restauratie klooster Sint Anna

© iStock
Cultuurminister Ingrid van Engelshoven trekt dit jaar ruim 30 miljoen euro extra uit voor het restaureren van rijksmonumenten. Het Kloostercomplex Sint Anna in Venray krijgt 3,5 miljoen euro.
In totaal wordt er 34 miljoen euro geïnvesteerd in de restauratie, herbestemming en verduurzaming van erfgoed, restauratie en groot onderhoud van molens en voor het herstel van mobiele erfgoederen.

Groot en klein

Het gaat om 27 projecten, een mix van grote en kleine monumenten, verspreid door het hele land. Het gaat onder meer om de Stevenskerk in Nijmegen (5,5 miljoen euro), de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda (4,9 miljoen) en de Domkerk in Utrecht (2,1 miljoen).
De provincie Limburg krijgt bijna zes miljoen euro voor de restauratie van drie monumenten. Naast het Kloostercomplex Sint Anna in Venray, gaat het om de hoeve Nieuw Ehrenstein in Kerkrade (2,35 miljoen euro) en het klooster Hoog Cruts in Noorbeek (332.500 euro).

Voor de toekomst

De extra subsidie moet er voor zorgen dat de monumenten behouden blijven, ook voor toekomstige generaties. Van Engelshoven: "Kerken, molens, boerderijen, buitenplaatsen en andere monumentale gebouwen geven de verhalen van dorpen, steden en ons land een gezicht. Het is dan ook belangrijk in erfgoed te investeren om deze plekken aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!