Limburgs Parlement wil onderwijs voor ouderen redden

© Istock
Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil het reddingsplan voor het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) een serieuze kans geven.
Daartoe wil zij de gevraagde 50.000 euro subsidie verlenen aan de initiatiefnemers. Dat geld zou noodzakelijk zijn voor het slagen van het initiatief.

Zuyd Hogeschool

Op 1 mei stopte HOVO omdat het niet kon voldoen aan de nieuwe financiële eisen van de Zuyd Hogeschool, waar de cursussen werden gegeven.
Daarop nam een aantal docenten en studenten het initiatief om een reddingsplan op te stellen. De Open Universiteit heeft zich bereid verklaard daaraan mee te werken.

Motie

In een motie van 50Plus wordt gesteld dat het onwenselijk is dat Limburg de enige provincie zou zijn waar er geen hoger onderwijs voor ouderen meer beschikbaar is. En dat daarom steun voor een doorstart op zijn plaats is.

Steun

De motie wordt in ieder geval ondersteund door de coalitiepartijen CDA en PvdA en de oppositiepartijen PVV, GroenLinks, Volkspartij Limburg, Lokaal-Limburg en de Partij voor de Dieren. De 50.000 euro subsidie is bedoeld om de eerste twee jaar de naamsbekendheid van HOVO-Limburg te vergroten en op die manier de nieuwe stichting een solidere basis te geven.
"Over twee jaar kan de vernieuwde HOVO dan weer op eigen benen staan. Het is een gedegen en levensvatbaar reddingsplan", zei fractievoorzitter Henk van der Linden van 50Plus.

Onderwijsbeleid

Eerder liet het provinciebestuur bij monde van D66-gedeputeerde Hans Teunissen weten dat ondersteuning van HOVO niet past binnen het onderwijsbeleid van de provincie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!