1Lunch: Buurt in Weert vannacht opgeschrikt door harde knal

© Weertdegekste
* Weertenaar als ceremoniemeester Veteranendagen* Gevonden lichamen in kanaal van moeder en zoon* Kasteel Eyckholt opent binnenkort weer haar deuren
Belangrijke rol voor Limburgse veteraan
Veteraan Martijn Smits uit Weert zal tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag een belangrijke rol gaan vervullen. Zo is de 37-jarige Limburgse veteraan op zaterdag 24 juni ceremoniemeester van het openingsprogramma in de Ridderzaal. En dat in het bijzijn van de Koning, minister-president en de minister van Defensie. Lees hier meer.
Doden in kanaal blijken moeder en zoon
De twee lichamen die woensdag werden gevonden in een autowrak in het Albertkanaal in Kanne zijn van een moeder en haar zoon uit Maastricht. Mogelijk zijn ze door zelfdoding om het leven gekomen, schrijft De Limburger. Uit eerste onderzoeksresultaten blijkt dat er geen sporen zijn gevonden van een misdrijf. Lees hier meer.
© Julian Buijzen (L1)
Kasteel Eyckholt binnenkort weer open
Restaurant Kasteel Eyckholt in Roosteren zal binnen enkele weken weer opengaan voor gasten. Ria Joosten uit Neer heeft het pand namelijk gekocht en de nieuwe eigenaar wil het restaurant zo snel mogelijk weer openen. Voorlopig verandert alleen de menukaart; zowel de naam als de inrichting zullen nagenoeg gelijk blijven. Lees hier meer.

Plofkraak op geldautomaat

In de Weerter wijk Boshoven hoorden buurtbewoners afgelopen nacht een harde knal. Dat kwam door een plofkraak op een geldautomaat aan de Boshoverweg. De explosie zorgde voor een forse ravage. Brokstukken lagen verspreid over tientallen meters. Lees hier meer.

Agent verdacht van lekken informatie vrijgelaten

De Haagse agent die dinsdag werd opgepakt op verdenking van lekken van informatie is vrijgelaten. De man zat korte tijd in het team dat onder anderen PVV-leider Geert Wilders beschermt. Zijn woning werd onderzocht en de agent is de afgelopen dagen verhoord. Hij is volgens het OM nog wel verdachte. Lees hier meer.