Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

De bloemen en boompjes worden naar de juiste plek gebracht. © Edwin Vossen
Bloemschikker Paul Deckers uit Posterholt is ook dit jaar de hoofdarrangeur van het bloemenfeest op het Sint-Pietersplein, wanneer de paus daar temidden van Nederlandse bloemen zijn paaszegen uitspreekt.
Paus Franciscus zal op 1 april het Urbi en Orbi uitspreken. De orchideesoort cymbidium, in groene en gele kleuren, vormt dit keer de blikvanger.

In overleg

Deckers had ook tijdens de vorige twee edities de leiding in handen. Hij maakt de ontwerpen en kiest de kleuren in overleg met het Vaticaan. Deckers noemt de cymbidium een 'krachtige, stevige en pure' bloem.

Arrangementen

Twee dagen lang zullen meer dan 25 arrangeurs en bloemisten aan de arrangementen werken. Op de trappen van het Sint-Pietersplein en op het balkon van de paus komen talrijke arrangementen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van metershoge bomen, duizenden rozen, delphiniums (ridderspoor), lelies en meer dan 40.000 bolbloemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!