Celstraf voor wegpiraat na dollemansrit in Maastricht

© iStock
Een man van 24 moet 50 dagen de cel in omdat hij in 2010 in Maastricht een verkeersongeval heeft veroorzaakt waarbij twee agenten gewond raakten.
De rechtbank in Maastricht veroordeelde Bernard M. uit Rotterdam woensdag tot 50 dagen cel en een rijverbod van elf maanden. Het Openbaar Ministerie probeerde M. eerder veroordeeld te krijgen voor poging tot doodslag en ernstige mishandeling, maar de Rotterdammer werd tot twee keer toe vrijgesproken. Nu is hij veroordeeld wegens roekeloos rijgedrag.

Geen rijbewijs
M. ging er in december 2010 in zijn auto vandoor toen twee agenten hem in Maastricht staande wilden houden. De Rotterdammer had gedronken en had harddrugs in zijn auto liggen. Bovendien reed hij rond zonder rijbewijs.

Dollemansrit
Wat volgde was een wilde achtervolging waarbij M. een vangrail raakte, meermaals de controle over zijn voertuig verloor, aan de verkeerde kant van de weg reed en een auto en een paal raakte. Uiteindelijk eindigde de dollemansrit door de sneeuw op de Franciscus Romanusweg.

Verkeerde weghelft
Daar keerde de Rotterdammer zijn wagen vlak na een bocht en draaide hij de verkeerde weghelft op. De agenten die M. achtervolgden, botsten daar met hun bus frontaal op de auto van de wegpiraat.

Agenten gewond
Bij het ongeluk raakten de twee agenten gewond; één van hen ernstig. Hij was vijf maanden uit de roulatie en moest zich laten behandelen voor migraine en nekpijn.

M. werd al eens eerder veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!