Patrick van der Broeck nieuwe dijkgraaf in Limburg

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck is woensdagavond voorgedragen als nieuwe dijkgraaf.
De 50-jarige Van der Broeck gaat leiding geven aan het nieuwe Waterschap Limburg, dat voortkomt uit de fusie tussen Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei.
Extra vergadering
De naam van Van der Broeck zong al enige tijd rond als kandidaat. In een extra vergadering van de waterschappen is zijn voordracht bekrachtigd. De volop draaiende geruchtenmolen was voor de oppositiepartijen in Provinciale Staten reden de procedure al vooraf als ‘besmet’ te betitelen. De oppositie vreesde openlijk voor vriendjespolitiek bij de dijkgraafbenoeming. Zeker aangezien de waterschappen van nature een CDA-kleur kennen.

Lees nu bij De Limburger: De dans om de dijkgraaf is vooral ritueel

Hubert Mackus

Patrick van der Broeck is sinds 2011 actief als gedeputeerde en maakte vooral faam in het dossier ‘openbaar vervoer’. Het CDA zal op zoek moeten naar een opvolger. Volgens partijleider Ger Koopmans worden de komende weken gebruikt om een kandidaat te vinden. De naam van huidig fractievoorzitter Hubert Mackus zingt al hardnekkig rond als nieuwe provinciebestuurder.
Lees meer over de voordracht van Van der Broeck in De Limburger van donderdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!