Oud-gouverneur Belgisch-Limburg vermist

© Het Belang van Limburg
Oud-gouverneur Steve Stevaert van Belgisch-Limburg is vermist.
Zijn fiets werd donderdagmiddag aan het Albertkanaal in Hasselt gevonden. Zijn jas lag ernaast. De politie is bezig met een onderzoek. Ook is er een duikteam aanwezig.

Persconferentie

Dat schrijven verschillende Belgische media, waaronder Het Belang van Limburg. In de loop van donderdagmiddag is een persconferentie over de zaak.
© Het Belang van Limburg
© Het Belang van Limburg

Verkrachting

Donderdagochtend werd bekend dat Steve Stevaert wordt vervolgd voor verkrachting. Dit zou 4,5 jaar geleden hebben plaatsgevonden in één van de bedrijven waar Stevaert destijds een bestuursfunctie bekleedde. Het slachtoffer diende pas later een klacht in.

Vervolging

Het Openbaar Ministerie in Brussel heeft nu besloten Stevaert te vervolgen na verschillende verhoren van de betrokkenen. Volgens het Belgische persbureau Belga zou Stevaert hebben verklaard dat het om seks met instemming ging.
De verwachting is dat de rechtszaak nog voor de zomer plaatsvindt.

Gouverneur

Steve Stevaert was gouverneur van Belgisch-Limburg van 2005 tot 2009. In die functie ondertekende hij in december 2008 samen met toenmalig gouverneur Leon Frissen het zogeheten Limburg-charter. Daarin werd afgesproken dat de twee Limburgse provincies intensief zouden gaan samenwerken.
Stevaert was ook jarenlang het boegbeeld van de Vlaamse sociaal-democratische partij SP.A. Sinds 2004 is hij minister van Staat in België.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!