1Lunch: Gamer onthult previews nieuwe attracties Toverland

* Justitie raakt verdachte 'shishamoord' kwijt* Unicum: eerste vrouwelijke politiechef voor Limburg * Maastrichtse huisarts opgepakt wegens moord op schoonmoeder
Justitie raakt verdachte 'shishamoord' kwijt
De rechtszaak tegen de drie verdachten die verantwoordelijk zouden zijn voor de moord op Hafed Merkikou begint vandaag, maar later dan gepland. Reden: justitie was één van de verdachten kwijt, die daardoor schitterde in afwezigheid. Het OM wist niet dat de uit Stein afkomstige Karim S. was overgeplaatst naar de gevangenis in Zutphen. De zaak begint daardoor niet om 09:00 uur, maar om 13:00 uur. Lees hier meer.
Unicum: eerste vrouwelijke politiechef voor Limburg
"We moeten een politie zijn die midden in de wijk staat. We moeten de dingen oppakken waarvan de burger verwacht dat we ze doen. Zaken als huiselijk geweld bijvoorbeeld, dingen die heel dichtbij komen." Het zijn de woorden van Ingrid Schäfer. Vanaf 1 maart is zij de eerste vrouw die de leiding krijgt over het Limburgs politiekorps. Lees hier meer.
Maastrichtse huisarts opgepakt wegens moord op schoonmoeder
De Maastrichtse huisarts G.W. , die verdacht wordt van het vermoorden van zijn schoonmoeder, is dinsdagmorgen in de boeien geslagen. Hij zou de vrouw een week voor haar overlijden een hoge dosering medicijnen hebben toegediend die haar dood zouden hebben versneld. Lees hier meer.
Preview hagelnieuwe Toverland-attracties onthuld
Dat Toverland een nieuwe achtbaan krijgt, was al bekend, maar pretparkliefhebbers zullen zich nu éxtra verheugen op de attractie. Gamer Dave Lancel heeft het nieuwe Toverland-themagebied Avalon namelijk in een luttele 70 uur nagebouwd in het computerspel Planet Coaster. Daardoor krijgen de echte fans nu al een indruk van hoe het er over vier maanden, wanneer alles klaar is, uit gaat zien. Lees hier meer.
Teckel dood gevonden door wandelaar
Een teckel is maandagmiddag dood aangetroffen in het Julianakanaal bij Elsloo. Een voorbijgaande wandelaar zag de viervoeter bovendrijven en viste het beestje met een schepnet uit het water. Daar zag hij dat zijn rechter voorpootje vastgetapet zat aan zijn hals. Lees hier meer.